Printer Friendly Version Humanitarac - biciklista Volfango Pođi (Wolfango Poggi) gost generalnog konzula Ivane Stojiljković u Trstu @ 16 July 2021 10:27 AM

22.maj 2021. godine

 

          U ponedeljak 17.maja, u ranim jutarnjim časovima, generalni konzul Ivana Stojiljković je u prostorijama Generalnog konzulata R. Srbije u Trstu, ugostila biciklistu Volfanga Pođi ( Wolfango Poggi) i njegove saradnike, koji su 14. maja krenuli na svoje humanitarno putovanje od Firence do Beograda, sa ciljem da prikupe novac za izgradnju dva vrtića u Srbiji. Za Volfanga je ova „trka“ lični i profesonalni cilj jer povezuje dva njegova grada, Firencu- u kojoj je rođen i Beograd- koji ga je „usvojio“ kao srpskog zeta.
         Ova humanitarna ruta organizovana je uz podršku fondacije „Novak Đoković“ i pokroviteljstvo  počasnog konzulata R.Srbije u Firenci,generalnog konzulata R.Srbije u Trstu,  gradova Firence, Bolonje i Venecije.
        GK Stojiljković je obavestila srpsku dijasporu u Italiji o ovom humanom projektu, kako bi se pružila podrška osobi koja pronosi srpsku zastavu i najlepšu priču o našoj Srbiji, kroz sve zemlje kroz koje će proći na ovom putu dugom 1200 km.

        Ekipa „Biking with the Wolf“, koju pored bicikliste čine vozač i snimatelj, se nakon odlaska iz našeg konzulata uputila na granicu sa Slovenijom, a dolazak u Srbiju oraganizovan je za 22.maj kada je ova humana ekipa  koja je prikupila 10.000 evra za otvaranje vrtića u mestu  Vajska, svečano dočekana u Beogradu.