Printer Friendly Version Хуманитарац - бициклиста Волфанго Пођи (Wolfango Poggi) гост генералног конзула Иване Стојиљковић у Трсту @ 15 July 2021 03:24 PM

22. мај 2021. године

 

          У понедељак 17.маја, у раним јутарњим часовима, генерални конзул Ивана Стојиљковић је у просторијама Генералног конзулата Р. Србије у Трсту, угостила бициклисту Волфанга Пођи ( Wolfango Poggi) и његове сараднике, који су 14. маја кренули на своје хуманитарно путовање од Фиренце до Београда, са циљем да прикупе новац за изградњу два вртића у Србији. За Волфанга је ова „трка“ лични и професонални циљ јер повезује два његова града, Фиренцу- у којој је рођен и Београд- који га је „усвојио“ као српског зета.
         Ова хуманитарна рута организована је уз подршку фондације „Новак Ђоковић“ и покровитељство  почасног конзулата Р.Србије у Фиренци,генералног конзулата Р.Србије у Трсту,  градова Фиренце, Болоње и Венеције. 
        ГК Стојиљковић је обавестила српску дијаспору у Италији о овом хуманом пројекту, како би се пружила подршка особи која проноси српску заставу и најлепшу причу о нашој Србији, кроз све земље кроз које ће проћи на овом путу дугом 1200 км.

        Екипа „Biking with the Wolf“, коју поред бициклисте чине возач и сниматељ, се након одласка из нашег конзулата упутила на границу са Словенијом, а долазак у Србију ораганизован је за 22.мај када је ова хумана екипа  која је прикупила 10.000 евра за отварање вртића у месту  Вајска, свечано дочекана у Београду.