Printer Friendly Version Састанак Конзуларног кора Фриули Венеције Ђулије са регионалним подпредседником и саветником за здравство и социјалну политику, др Рикардом Рикарди @ 9 October 2020 07:52 AM

02. октобар 2020.године

          У петак, 02. октобра 2020.године , Конзуларни кор регије ФВЂ састао се са регионалним подпредседником и саветником за здравство и социјалну политику, др Рикардом Рикарди.
          На састанку су сумирана сва досадашња дешавања и резултати ове регије као и планови за будуће активности и сарадњу. Присутнима, међу којима је била и генерални конзул Ивана Стојиљковић, др Рикардо је упутио велику захвалност за допринос који су пружили током ванредне здравствене ситуације. Сарадња која је започета од првих дана и наставља се и даље, показала се кључном као стална веза са другим земљама са циљем ширења и размене информација неопходних за спречавање и обуздавање пандемије, нарочито откако је међудржани транзит поново нормализован.
        Потпредседник регије задужен за здравство истакао је драгоцену улогу конзуларног кора у супротстављању појави било каквих епидемија спољног порекла и одржавању неопходне комуникацију међу земљама.
        Констатовано је да је регија ФВЂ и поред свих ризика била и остала једна од оних које су се брзим и оштрим мерама успешно бориле са пандемијом.