Printer Friendly Version Konzularni kor regije Friuli Venecija Đulija na sastanku sa podpredsednikom regije i savetnikom za zdravstvo i socijalna pitanja, Rikardom Rikardi @ 7 October 2020 04:01 PM

02.oktobar 2020.godine

          U petak, 02. oktobra 2020.godine , Konzularni kor regije FVĐ sastao se sa regionalnim podpredsednikom i savetnikom za zdravstvo i socijalnu politiku, dr Rikardom Rikardi.
          Na sastanku su sumirana sva dosadašnja dešavanja i rezultati ove regije kao i planovi za buduće aktivnosti i saradnju. Prisutnima, među kojima je bila i generalni konzul Ivana Stojiljković, dr Rikardo je uputio veliku zahvalnost za doprinos koji su pružili tokom vanredne zdravstvene situacije. Saradnja koja je započeta od prvih dana i nastavlja se i dalje, pokazala se ključnom kao stalna veza sa drugim zemljama sa ciljem širenja i razmene informacija neophodnih za sprečavanje i obuzdavanje pandemije, naročito otkako je međudržani tranzit ponovo normalizovan.
        Potpredsednik regije zadužen za zdravstvo istakao je dragocenu ulogu konzularnog kora u suprotstavljanju pojavi bilo kakvih epidemija spoljnog porekla i održavanju neophodne komunikaciju među zemljama.
        Konstatovano je da je regija FVĐ i pored svih rizika bila i ostala jedna od onih koje su se brzim i oštrim merama uspešno borile sa pandemijom.