Printer Friendly Version POZIV ZA BESPLATNU ONLAJN OBUKU SVIH PREDAVAČA KOJI SE BAVE OČUVANJEM SRPSKOG JEZIKA U DIJASPORI I REGIONU @ 22 July 2020 09:05 PM

22.07.2020.godine

 

 

 U okviru projekta „Onlajn obuka predavača koji se bave očuvanjem srpskog jezika u dijaspori i regionu“ udruženje Akademska srpska asocijacija poziva sve predavače koji se bave očuvanjem srpskog jezika u dijaspori i regionu (bilo da su diplomirani filolozi ili predavači neke druge struke, a koji drže nastavu srpskog jezika u dijaspori i regionu) da se prijave na besplatnu jednomesečnu onlajn obuku srpskog kao zavičajnog jezika.

Pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije organizovaće se obuka za sve predavače srpskog jezika u dijaspori i regionu. Cilj projekta je da se svi predavači koji se bave očuvanjem srpskog jezika u dijaspori i regionu upoznaju sa teorijskim načelima i praktičnim rešenjima u savremenoj nastavi srpskog kao zavičajnog jezika.

Svi zainteresovani predavači mogu se prijaviti do 2. 8. 2020. godine na besplatnu jednomesečnu onlajn obuku nastave srpskog kao zavičajnog jezika preko Skajpa, na kome će im mentori biti profesori Filozofskog fakulteta u Nišu (prof. dr Marina Janjić, prof. dr Jelisaveta Todorović i msr Aleksandar Novaković).

Početak obuke planiran je za 17. 8. 2020. godine, a završetak za 20. 9. 2020. godine. Nakon završetka obuke učesnici će dobiti potvrdе o pohađanju obuke koje izdaje Akademska srpska asocijacija. Program obuke je odobren od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Časovi će se održavati tri puta nedeljno po sat i po za svaku grupu posebno u terminima koji odrede mentori. Za sve nejasnoće ili pitanja učesnika obuke mentori će jednom nedeljno držati konsultacije u trajanju od jednog sata. Akademska srpska asocijacija će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom.

Svi zainteresovani mogu da popune prijavu direktno na sajtu https://asasocijacija.com/prijava-za-predavace/ili da skinu obrazac prijave sa sajta Akademske srpske asocijacije i pošalji na imejl: asasocijacija@gmail.com sa naslovom Onlajn obuka.

Neophodno je da potencijalni učesnici imaju minimum 2 godine rada u nastavi, kao i da imaju solidan računar sa zvučnicima i kamerom, dobru internet vezu i želju za usavršavanjem.

Za više informacija možete se obratiti udruženju Akademske srpske asocijacije na imejl adresu asasocijacija@gmail.com