Printer Friendly Version Србија послала медицинску помоћ Италији @ 10 May 2020 05:09 PM

25. април 2020. године

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да медицинска опрема која из Београда иде за Италију израз је захвалности Србије за помоћ и подршку коју Италија пружа Србији.

" Србија увек имала подршку Италије у ЕУ и да та земља је медју првима послала помоћ Србији у време поплава 2014. године. Наш је задатак да једном тако блиском народу који воли Србију, пружимо помоћ у тешком тренутку. Италија је тешко погодјена кризом коју је изазвао овај опаки вирус, суочавају се с ужасним мукама. Ми смо безброј пута примали помоћ од Италије. Ово је наш начин да кажемо хвала", рекао је Вучић.

Укупно је послато два милиона хируршких маски, два милиона епидемиолошких маски, милион рукавица и 100.000 скафандера.

Председник Вучић се захвалио председнику и премијеру Италије, Сердју Матарели и Дјузепеу Контеу, "што су увек били велика подршка Србији".

"Италија је увек пружала нескривену подршку Србију на европском путу, Италија је један од најзначајнијих трговинских партнера Србије, Италија запошљава десетине хиљада људи у Србији, много наших људи ради у Италији"

Он је изразио наду да ће две земље убудуће имати "још већу и апсолутно постојану сарадњу" и закључио: "Победићемо заједно. Србија је уз вас! Живело пријатељство Србије и Италије!".