Printer Friendly Version Generalni konzul Ivana Stojiljković u poseti Kornedu Vićentinu i susret sa gradonačelnikom Frančeskom Lanarom @ 20 December 2019 12:31 PM

07. decembar 2019. godine

         GK Ivana Stojiljković je, u okviru posete Valdanju i Arzinjanu, obišla  i provinciju Kornedo Vićentino u kome 10% stanovništva čine srpski državljani. Taj procenat je bar dvostruko veći ali je značajan  broj dobio italijansko državljanstvo zbog čega ih ne registruju po popisu kao strane državljane.

      Ovu opštinu GK Stojiljković je obišla sa predstavnicima udruženja „ Sveti Sava“ a pored gradonačelnika, prisutni su bili savetnici i novinari. 

       Gradonačelnik Frančesko Lanar (Francesco Lanar) je na ovoj funkciji tek od septembra ove godine tako da je ovo bila prilika za prvi susret sa srpskom zajednicom. 

   Predstavnici srpskog udruženja izneli su predloge za dalju saradnju i pozvali gradonačelnika da bude njihov gost kako bi ga što bolje upoznali sa srpskom kulturom, tradicijom i kuhinjom.

   Stojiljković je govorila o značaju saradnje između naše dve države i ponudila gradonačelniku i saradnicima da posete Srbiju i budu dragi gosti.