Printer Friendly Version Generalni konzul Ivana Stojiljković u poseti Arzinjanu i susret sa gradonačelnicom Alesiom Bevilakva @ 20 December 2019 12:26 PM

07. decembar 2019. godine

          GK Ivana Stojiljković je sa suprugom Vladimirom , 7 decembra, posetila grad Arzinjano i tom prilikom se susrela sa gradonačelnicom i obišla udruženje Srba  „Jelek“. 

      Gradonačelnica Arzinjana Alesia Bevilakva (Alessia Bevilaqua) primila je u gradskoj kući generalnog konzula Srbije u pratnji predstavnika srpskog udruženja „Jelek“ u ovom gradu, na čelu sa predsednikom Živomirom Ilićem.

        Stojiljković je, pre svega, poželela gradonačelnici uspešan mandat, s obzirom da je na ovu funkciju imenovana u maju ove godine. Na sastanku je bio prisutan i savetnik za privredu, Lovato Đovani, koji ima najbližu dugogodišnju saradnju sa državljanima Srbije, pre svega kao vlasnik i poslodavac u kožarskoj industriji, a zatim i kao prijatelj zajednice. 

       Razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji ove regije sa Srbijom , kao i o planovima za buduću, naročito po pitanju privrede i investicionih ulaganja.

        GK Stojiljković se zahvalila na podršci i prijateljstvu u ime svih srpskih državljana koji žive i rade u Arzinjanu i zamolila gradonačelnicu za podršku srpskoj zajednici koja broji oko 500 u ovom mestu.

         Stojiljković je nakon posete gradskoj opštini, posetila i prostorije udruženja „Jelek“ i sastala se sa rukovodstvom i članovima. Ovo udruženje je mnogobrojno i veoma uspešno, kako u promociji kulture, tako i u promociji sporta ( sa fudbalskom i stonoteniserskom ekipom osvajaju brojne medalje i pehare u Italiji).

      Ovom prilikom,predsednik udruženja Živomir Ilić, uručio je zahvalnicu Generalnom konzulatu za nesebičan trud, saradnju, čuvanje srpskih korena i kulturne baštine.