Printer Friendly Version Концерт симфонијског оркестра Факултета музичке уметности - Београд у Саћилеу @ 20 December 2019 07:31 AM

9. децембар 2019. године

 

       У понедељак, 9.децембра, у театру „ Zancanaro“ у месту Саћиле (Порденоне) одржан је завршни концерт 23. Међународног музичког сусрета ФВЂ са Симфонијским оркестром Музичког факултета у Београду под диригентском палицом Бојана Суђића, којег критичари дефинишу као "истакнуто име међу редитељима данашње српске музике ".

      Концерт је организован у сарадњи са Факултетом музичке уметности из Београда и Министарством  културе и информисања Републике Србије.

      Те вечери могле су се чути „Издвојено из балета- Охридска легенда " С.Христића, „Симфонија бр. 5 оп.47“ , Д. Шостаковича и „Концерт у Д-дуру за виолину и оркестар, оп. 35“, П.И.Чајковског са солистом, двадесетдеветогодишњим Драганом Средојевићем, који наступа већ од своје седме  године и од тада, са преко петстотина концерата у најпознатијим салама широм света, важи за једног од најбољих виолиниста своје генерације, захваљујући свом неупоредивом таленту, техничкој беспрекорности и  виртуозности.

      Поред концерта,  представљена је виолина Guadagnini из 18. века, која је сада у власништву Факултета музичке уметности  Универзитета у Београду.