Printer Friendly Version Генерални конзул Ивана Стојиљковић у посети Корнеду Вићентину и сусрет са градоначелником Франческом Ланаром @ 10 December 2019 07:52 AM

7. децембар 2019. године

         ГК Ивана Стојиљковић је, у оквиру посете Валдању и Арзињану, обишла  и провинцију Корнедо Вићентино у коме 10% становништва чине српски држављани. Тај проценат је бар двоструко већи али је значајан  број добио италијанско држављанство због чега их не региструју по попису као стране држављане.

      Ову општину ГК Стојиљковић је обишла са представницима удружења „ Свети Сава“ а поред градоначелника, присутни су били саветници и новинари. 

       Градоначелник Франческо Ланар (Francesco Lanar) је на овој функцији тек од септембра ове године тако да је ово била прилика за први сусрет са српском заједницом.

   Представници српског удружења изнели су предлоге за даљу сарадњу и позвали градоначелника да буде њихов гост како би га што боље упознали са српском културом, традицијом и кухињом.

   Стојиљковић је говорила о значају сарадње између наше две државе и понудила градоначелнику и сарадницима да посете Србију и буду драги гости.