Printer Friendly Version Генерални конзул Ивана Стојиљковић у посети Арзињану и сусрет са градоначелницом Алесиом Бевилаква @ 10 December 2019 07:45 AM

7. децембар 2019. године

         ГК Ивана Стојиљковић је са супругом Владимиром , 7 децембра, посетила град Арзињано и том приликом се сусрела са градоначелницом и обишла удружење Срба  „Јелек“. 

      Градоначелница Арзињана Алесиа Бевилаква (Alessia Bevilaqua) примила је у градској кући генералног конзула Србије у пратњи представника српског удружења „Јелек“ у овом граду, на челу са председником Живомиром Илићем.

        Стојиљковић је, пре свега, пожелела градоначелници успешан мандат, с обзиром да је на ову функцију именована у мају ове године. На састанку је био присутан и саветник за привреду, Ловато Ђовани, који има најближу дугогодишњу сарадњу са држављанима Србије, пре свега као власник и послодавац у кожарској индустрији, а затим и као пријатељ заједнице. 

       Разговарало се о досадашњој сарадњи ове регије са Србијом , као и о плановима за будућу, нарочито по питању привреде и инвестиционих улагања.

        ГК Стојиљковић се захвалила на подршци и пријатељству у име свих српских држављана који живе и раде у Арзињану и замолила градоначелницу за подршку српској заједници која броји око 500 у овом месту.

         Стојиљковић је након посете градској општини, посетила и просторије удружења „Јелек“ и састала се са руководством и члановима. Ово удружење је многобројно и веома успешно, како у промоцији културе, тако и у промоцији спорта ( са фудбалском и стонотенисерском екипом освајају бројне медаље и пехаре у Италији).

      Овом приликом,председник удружења Живомир Илић, уручио је захвалницу Генералном конзулату за несебичан труд, сарадњу, чување српских корена и културне баштине.