Printer Friendly Version Generalni konzul Ivana Stojiljković na ceremoniji uručenja Pečata opštine Trst iz 14. veka ambasadoru Giovanni Caracciolo di Vietri @ 4 December 2019 08:46 AM

27.novembar 2019. godine

        Na poziv gradonačelnika Trsta, Roberta Dipjace, generalni konzul Ivana Stojiljković prisustvovala je 27. novembra svečanosti uručenja pečata Opštine Trst iz 14.veka ambasadoru Giovanni Caracciolou di Vietri. Pečat, kao najviše i najznačajnije priznanje,   uručio je gradonačelnik za dugogodišnju karijeru u zemlji i inostranstvu i dobrobit gradu Trstu.

      Svečanosti su prisustvovale brojne značajne ličnosti iz političkog, društvenog i diplomatskog života grada.

      Ambasador Đovani završio je bogatu karijeru decembra 2018.godine, kao generalni sekretar CEI, zbog čega je veliki broj predstavnika CEI prisustvovao dodeli ovog priznanja, a među njima i naš predstavnik, ministar savetnik Zoran Jovanović.

      Gradonačelnik Dipjaca je pred svima pročitao biografiju ambasadora, ističičući najznačajnije delove: od sekretara Ambasade Italije u Adis Abebi, savetnika u Vašingtonu, savetnika predsednika Republike Italije- Francesca Cossiga; za nas značajno - mesta ambasadora u Beogradu, ambasadora u Ženevi pri UN, ambasadora u Parizu do generalnog sekretara CEI u Trstu.

      Ambasador Caracciolo se zahvalio istakavši da je ovo jedno od najznačajnijih priznanja koje je dobio. Na kraju je dodao da je ponosan na novog generalnog sekretara CEI i svog prijatelja - Roberto Antonione i da je Robertovo imenovanje na ovo mesto jedan od njegovih poslednjih važnijih uspeha.