Printer Friendly Version Sastanak delegata Saveza Srba u Italiji sa generalnim konzulom Ivanom Stojiljković @ 4 December 2019 08:29 AM

8.novembar 2019. godine

       U petak, 8.novembra od 19 časova, GK Ivana Stojiljković održala je u mestu Isola Vicentina sastanak sa predsednicima udruženja Srba u Italiji.

      Ovo je praksa koja se održava na svaka tri meseca, na zahtev Saveza Srba u Italiji, kada se predsednici udruženja koja su deo ovog saveza sastaju sa generalnim konzulom radi razgovora o aktivnostima, problemima  i planovima. 

      Sastanku nisu prisustvovala samo dva delegata koja su tog dana bila sprečena da dođu, a ovoga puta prisustvovali su i sveštenik srpske pravoslavne crkve u Vićenci- otac Dalibor i dve učiteljice koje rade na području Vićence. 

      Nakon kratkog izveštaja o aktivnostima u prethodna tri meseca, razgovaralo se o planovima za asimilovanje manjih udruženja u veće i ujedinjavanje svih udruženja na nivou Italije a zatim i inicijativa postepenog ujedinjavanja i bliže saradnje dijaspora. 

    Direktnim telefonskim uključenjem u sastanak, ovu ideju i sve prisutne je pozdravio predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Miodrag Linta.