Printer Friendly Version Генерални конзул Ивана Стојиљковић на годишњем радном састанку са Префектом Валериом Валенти @ 4 December 2019 07:51 AM

2. децембар 2019. године

        ГК Ивана Стојиљковић се састала  са префектом Валериом Валенти и члановима радне групе префектуре.

      Овај састанак представљао је званични годишњи сусрет и разговор о досадашњој сарадњи али и плановима за унапређење у корист држављана Р.Србије који живе на овој територији и сусрећу се са појединим проблемима приликом остваривања својих права.

      Стојиљковић се префекту, који је на овој функцији од фебруара 2019.године,  захвалила за изузетан допринос сарадњи са српском заједницом.

      Префект у Италији је државни представник, који има политичку одговорност и делује заједно са Квестором. Технички је одговоран за спровођење закона у случају угрожавања јавне безбедности и остваривања права грађана. 

      Разговарало се о четири основна проблема са којима су се сусретали држављани Србије и за сваки од њих, уз разумевање и подршку Префектуре, направљени су договори како да се реше како би што пре били превазиђени. Са већином ових проблема сусрећу се и са представницима других културних заједница у Трсту па су  веома захвални на нашој иницијативи да се заједнички пронађу решења.