Printer Friendly Version Генерални конзул Ивана Стојиљковић на церемонији уручења Печата општине Трст из 14. века амбасадору Giovanni Caracciolo di Vietri @ 1 December 2019 07:52 PM

27.новембар 2019. године

        На позив градоначелника Трста, Роберта Дипјаце, генерални конзул Ивана Стојиљковић присуствовала је 27. новембра свечаности уручења печата Општине Трст из 14.века амбасадору Giovanni Caracciolou di Vietri. Печат, као највише и најзначајније признање,   уручио је градоначелник за дугогодишњу каријеру у земљи и иностранству и добробит граду Трсту.

      Свечаности су присуствовале бројне значајне личности из политичког, друштвеног и дипломатског живота града.

      Амбасадор Ђовани завршио је богату каријеру децембра 2018.године, као генерални секретар ЦЕИ, због чега је велики број представника ЦЕИ присуствовао додели овог признања, а међу њима и наш представник, министар саветник Зоран Јовановић.

      Градоначелник Дипјаца је пред свима прочитао биографију амбасадора, истичичући најзначајније делове: од секретара Амбасаде Италије у Адис Абеби, саветника у Вашингтону, саветника председника Републике Италије- Francesca Cossiga; за нас значајно - места амбасадора у Београду, амбасадора у Женеви при УН, амбасадора у Паризу до генералног секретара ЦЕИ у Трсту.

      Амбасадор Caracciolo се захвалио истакавши да је ово једно од најзначајнијих признања које је добио. На крају је додао да је поносан на новог генералног секретара ЦЕИ и свог пријатеља - Roberto Antonione и да је Робертово именовање на ово место један од његових последњих важнијих успеха.