Printer Friendly Version Састанак делегата Савеза Срба у Италији са генералним конзулом Иваном Стојиљковић @ 24 November 2019 09:28 AM

8. новембар 2019.године

        У петак, 8.новембра од 19 часова, ГК Ивана Стојиљковић одржала је у месту Isola Vicentina састанак са председницима удружења Срба у Италији.

      Ово је пракса која се одржава на свака три месеца, на захтев Савеза Срба у Италији, када се председници удружења која су део овог савеза састају са генералним конзулом ради разговора о активностима, проблемима  и плановима. 

      Састанку нису присуствовала само два делегата која су тог дана била спречена да дођу, а овога пута присуствовали су и свештеник српске православне цркве у Вићенци- отац Далибор и две учитељице које раде на подручју Вићенце. 

      Након кратког извештаја о активностима у претходна три месеца, разговарало се о плановима за асимиловање мањих удружења у веће и уједињавање свих удружења на нивоу Италије а затим и иницијатива постепеног уједињавања и ближе сарадње дијаспора. 

    Директним телефонским укључењем у састанак, ову идеју и све присутне је поздравио председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону, Миодраг Линта.