Printer Friendly Version Генерални конзул Ивана Стојиљковић у посети граду Schio и градоначелнику Валтеру Орсу (Valter Orsi) @ 14 November 2019 10:38 PM

9. новембар 2019.године

        У суботу, 9.новембра, на позив градоначелника града Schio- Валтера Орса (Valter Orsi), ГК Стојиљковић је постила градску општину и индустријски град у коме живи велики број наших држављана.

       Иако је био нерадни дан, градоначелник је сазвао комплетно градско руководство, карабињере и полицију који су срдачно дочекали ГК Стојиљковић, са којом су дошли и председник и члан удружења Срба “Круна“ из Скиа- Бобан Петровић и Лидија Младеновић.

       Разговарало се о традиционално добрим односима наша два народа на овом подручју и готово неприметним разликма у нашој култури и менталитету.

      Чланови удружења су се захвалили што им излазе у сусрет и дају по симболичним ценама простор потребан за окупљања и активности наших људи и присуствују свим активностима.

      Разговарајући о могућностима унапређења даље сарадње, градоначелник Орси је изразио жељу да се организују сусрети привредника , као и представљање Србије инвеститорима из овог подручја који показују интересовања за улагање.

      Градоначелник је истог поподнева присуствовао и манифестацији „ Фолклор без граница“ у организацији Удружења Срба из Скиа“ Круна“.