Printer Friendly Version Генерални конзул Ивана Стојиљковић у посети граду Torri di Quartesolo и градоначелнику Дијегу Маркиору (Diego Marchioro) @ 11 November 2019 07:40 PM

08.новембар 2019. године

         У петак, 8.новембра, у попдневним часовима, организован је пријем ГК Иване Стојиљковић код градоначелника града Torri di Quartesolo, Дијега Маркиора (Diego Marchioro).

        Градоначелник Маркиоро био је претходног викенда присутан на парохијској слави српске православне цркве у Вићенци када је са ГК Стојиљковић и договорио ову посету.

       На састанку су били присутни сви најближи сарадници градоначелника, а са ГК Стојиљковић били су присутни и свештеник спске православне цркве у Вићенци – отац Далибор и  председник Савеза Срба у Италији- Душан Алексић. 

       Након разговора о доброј сарадњи и интеграцији српске заједнице у овом граду, Стојиљковић се захвалила градоначелнику на свему што чини за наше суграђане и личном присуству на свим важним дешавањима. 

        ГК Стојиљковић је градоначелника са сарадницима позвала да посете Србију и да размисле о могућој економској сарадњи наше две земље.