Printer Friendly Version Генерални конзул Ивана Стојиљковић у посети граду Вићенци и градоначелнику Франческу Руку (Francesco Rucco) @ 11 November 2019 07:20 PM

08.новембар 2019. године

       У петак, 8.новембра, ГК Ивана Стојиљковић посетила је град Вићенцу и градоначелника тог града Франческа Рука (Francesco Rucco).

       Пријем је организован у градској кући Pallazo Trissino и са италлијанске стране били су присутни градоначелик, помоћник градоначелника- Leonardo De Marzo и два члана већа, док су, поред ГК Стојиљковић, састанку присуствовали свештеник српске православне цркве у Вићенци – отац Далибор, председник Савеза Срба у Италији - Душан Алексић и секретар Савеза, Јелена.

      Франческо Руко је на место градоначелника  изабран 2018. године као лидер сопствене политичке партије „Idea Vicenza“  и са дотадашњим великим политичким искуством и бројним функцијама у градском већу  и институцијама.

    Свестан величине  и значаја српске заједнице у овом граду, која према незваничним информацијама, са околним општинама  броји преко 20 хиљада наших држављана, Руко се захвалио на овој посети и рекао да стоји на располагању за сваку врсту сарадње.  Истакао је да су српски држављани добри суграђани, одлични радници и комшије и да је њихова интеграција у овом граду врло успешна и део су свих активности и институција.

         Између града Вићенца и Генералног конзулата договорене су бројне активности и планови за наредни период.