Printer Friendly Version Generalni konzul Ivana Stojiljković učestvovala na „ XV međunarodnom forumu evropskog regiona- Akvileja“ @ 23 October 2019 10:59 AM

18.10.2019.godine

      Ovogodišnji forum održan je u Udinama 18. i 19. oktobra na temu „ 1989.-2019.- Buđenje Srednje Evrope- Nostalgija za budućnošću“, a GK I. Stojiljković bila je jedan od panelista na temu “Zapadni Balkan - uvek na listi čekanja“

     Ovu konferenciju tradicionalno organizuje Asocijacija „ Mitteleuropa“ u saradnji sa MSP R. Italije, regijom FVĐ i sekretarijatom CEI a okuplja evropske i nacionalne parlamentarce, političke aktere, diplomate, predstavnike akademske zajednice, privrednike, NVO i studente iz regiona centralne Evrope.

     Ove godine su prisustvovali učesnici iz Italije, Srbije, Rusije, BiH, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Severne Makedonije, Slovačke, Bugarske, Rumunije i Ukrajine.

    Forum su otvorili predsednik regije FVĐ, M.Fedriga i predsednik Skupštine FVĐ, Pietro Mauro Zanini.

     Cilj konferencije je bila debata i sprovođenje efikasnog poređenja kako bi se napravila realna analiza novih scenarija i dalji razvoj mehanizama unutar međunarodnih evropskih odnosa.