Printer Friendly Version Генерални конзул Ивана Стојиљковић учествовала на „ XV међународном форуму европског региона- Аквилеја“ @ 23 October 2019 10:20 AM

18.10.2019. године

     Овогодишњи форум одржан је у Удинама 18. и 19. октобра на тему „ 1989.-2019.- Буђење Средње Европе- Носталгија за будућношћу“, а ГК И. Стојиљковић била је један од панелиста на тему “Западни Балкан - увек на листи чекања“

     Ову конференцију традиционално организује Асоцијација „ Mitteleuropa“ у сарадњи са МСП Р. Италије, регијом ФВЂ и секретаријатом CEI а окупља европске и националне парламентарце, политичке актере, дипломате, представнике академске заједнице, привреднике, НВО и студенте из региона централне Европе.

     Ове године су присуствовали учесници из Италије, Србије, Русије, БиХ, Црне Горе, Словеније, Мађарске, Северне Македоније, Словачке, Бугарске, Румуније и Украјине.

    Форум су отворили председник регије ФВЂ, М.Федрига и председник Скупштине ФВЂ, Пиетро Мауро Занини.

 

     Циљ конференције је била дебата и спровођење ефикасног поређења како би се направила реална анализа нових сценарија и даљи развој механизама унутар међународних европских односа.