Printer Friendly Version Посета генералног конзула Иване Стојиљковић и градоначелника Зајечара Бошка Ничића градоначелнику Гориције, Рудолфу Зиберну @ 22 July 2019 09:17 PM

19.07.2019.године

 

       У петак, 19. јула, у италијанском граду Гориција одржан је састанак коме су присуствовали ГК И. Стојиљковић, градоначелник Зајечара- Бошко Ничић и и његов помоћник- Милан Станковић са градоначелником Гориције- Рудолфом Зиберном.

       Повод за састанак била је досадашња сарадња града Зајечара и Тимочке Крајине са овим делом Италије и потреба за њеним јачањем. Градоначелник Ничић је посебно истакао ангажовање овог дела Србије, као и његове личне напоре да одлично замишљена манифестација „ Gusti de fontieri“ („ Укуси граница„) заживи у пуном сјају. Такође, скренуо је пажњу на појединце, и међу учесницима и међу организаторима, који  злоупотребљавају манифестацију ради нелегалне личне финансијске користи.

      Иако из тих разлога ове године на фестивалу ( на коме учествује преко 500 излагача и који за пет дана посети око 800 хиљада посетилаца) неће учествовати ниједан град из Србије, градоначелник Гориције је изразио жељу да Р.Србији да почасно место са институционалним, промотивним штандом и да са ГК И. Стојиљковић наредних дана направи конференцију за медије на којој ће се представити сарадња наше две државе као и значај продубљивања тих односа сарадњом међу градовима и окрузима.

 

      Б. Ничић је позвао колегу Зиберна да посети Зајечар и упозна се са лепотама овог дела Србије, као и да размисли о ширим односима ова два града и о могућности њиховог братимљења.