Printer Friendly Version Церемонија представљања тимова и националних обележја земаља учесница U21 ITALY 2019 у Трсту @ 19 June 2019 09:44 AM

15.06.2019.године   

     У Трсту је, у суботу 15. јуна 2019.године са почетком од 18 часова, на тргу Piazza Unità à d ' Italia , одржана церемонија представљања тимова земаља учесница на европском фудбалском првенству за младе .

 

       Овом приликом требало је да се представе играчи репрезентација четири земље које ће наредних дана играти у Трсту : Србија, Аустрија, Немачка и Данска, предвођени барсaљерима (специјална војна гарда) који су дочекивали заставе на тргу и свирали химне .

       С обзиром да су репрезентативци Србије тог дана били заузети пробном утакмицом коју организује UEFA, ГК И. Стојиљковић је организовала девојке и младиће обучене у дресове српске репрезентације , као и у српским традиционалним ношњама из српских удружења у Трсту “Вук С. Караџић "и" Pontes- мостови "и заједно са њима представила заставу и химну Р.Србије.

       Овакав начин представљања изазвао је највећу пажњу и одушевљење препуног тршћанског трга због чега су се многи сликали са српском омладином и обећали да ће дати подршку Србији на све три утакмице које ће се играти у Трсту наредних дана.