Printer Friendly Version Састанак генералног конзула Иване Стојиљковић са директором „ Аеродрома Трст“, Марком Консалвом @ 5 April 2019 10:05 AM

1.04.2019.године

     У понедељак, 1.априла о.г. ГК И.Стојиљковић састала се са генералним директором „Аеродрома Трст“ ( Marco Consalvo) и власником компаније „ Samer & CO.shipping“ ( Enrico Samer).

      Са жељом да Србија нађе заслужено место на овом економском путу и сарадњи, ГК Стојиљковић је иницирала сусрете са представницима привреде и регионалне и локалне власти Регије ФВГ како би указала на све потенцијале које има Србија у будућој међусобној сарадњи.

      Након прелиминарних разговора донети су закључци да се, пре свега, морају ојачати ваздушне и железничке саобраћајне везе.

     У разговору са генералним директором „Аеродрома Трст“, ГК Стојиљковић је предочила све чињенице које иду у прилог међусобној сарадњи и посебно заинтересовала италијанску страну да иницира постојање путничке и карго директне авио линије Трст-Београд.

      Иако је следећи састанак менаџмента „ Air Serbia“ и „ Аеродрома Трст“ био предвиђен тек за 2020.годину, директор тршћанског аеродрома, Marco Consalvo, одмах је дао налог да се изради нова општа студија ( која би укључила и карго летове према Србији)  како би скицу тог документа могао предати директору аеродрома „ Никола Тесла“ већ приликом наредног сустрета овог месеца.