Printer Friendly Version Посета генералног конзула Иване Стојиљковић компанији „Samer & Co. Shipping“ @ 27 March 2019 07:58 AM

21.03.2019.године

       У четвртак, 21.марта, ГК И.Стојиљковић посетила је компанију “ Samer & Co. Shipping” која се бави међународном шпедицијом, агенти су “Lloydꞌs of London” , брокери и оператери лучких терминала и обављају највећи део свих видова транспорта (водног, ваздушног и друмског), са два представништва è у Србији (Београд и Нови Сад).

      Такође, носиоци су највећег обима досадашњег, али и планираног будућег развоја “Луке-Трст” која ће, након потписаног споразума о сарадњи са Кином, бити центар Европског транспорта "Појас и пут”.

      Са жељом да се поврати значај Србије у овој будућој прекоокеанској економској сарадњи , ГК Стојиљковић се састала са власником компаније, Енрико Самером ( Enrico Samer).

      Након разговора о потенцијалима које поседује Р.Србија, закључено је да је први корак јачање ваздушних и железничких саобраћајних веза Србије и Италије , због чега је за следећу седмицу договорен заједнички састанак са директором Аеродрома Трст” како би се размотрила могућност увођења директне туристичке и карго линије Трст- Београд, а касније и брзе пруге на истој релацији.