Printer Friendly Version Smotra srpskog folklora u Italiji i sastanak generalnog konzula Ivane Stojiljković sa počasnim konzulom Loretom Bađo @ 12 March 2019 09:10 AM

9.03.2019.godine

       U subotu, 9.marta o.g. održana je četvrta Smotra srpskog folklora u Italiji, čiji je domaćin bilo udruženje "Nikola Tesla" iz Udina i "Sloga srpske dijaspore". Na smotri je učestvovalo šest srpskih udruženja i članova Saveza. Specijalni gost bila je italijanska folklorna grupa "Stelutis di Udin".

      Prisutnima su se obratili generalni konzul Ivana Stojiljković, počasni konzul Srbije Loreta Bađo, savetnik za kulturu opštine Udine- Fabricio Ciglot, kao i predstavnici sveštenstva, udruženja i predsednik Saveza Srba u Italiji, Dušan Aleksić.

   GK Stojiljković je održala i zvanični sastanak sa svim prisutnim predstavnicima srpskih udruženja gde se razgovaralo o planiranim aktivnostima i dogovoreno je da se ovakvi sastanci održavaju najmanje jednom u tri meseca.

      Generalni konzul I.Stojiljković je nakon toga imala sastanak sa počasnim konzulom R.Srbije, Loretom Bađo, kojoj se zahvalila na iskrenom i istrajnom zalaganju da njena zemlja preispita odluku o priznavanju JPN KiM, kao i svim aktivnostima koje čini u korist R.Srbije.