Printer Friendly Version Смотра српског фолклора у Италији 2019 и састанак генералног конзула Иване Стојиљковић са почасним конзулом Лоретом Бађо @ 12 March 2019 09:02 AM

9.03.2019.године

      У суботу, 9.марта о.г. одржана је четврта Смотра српског фолклора у Италији, чији је домаћин било удружење "Никола Тесла" из Удина и "Слога српске дијаспоре". На смотри је учествовало шест српских удружења и чланова Савеза. Специјални гост била је италијанска фолклорна група "Stelutis di Udin".

      Присутнима су се обратили генерални конзул Ивана Стојиљковић, почасни конзул Србије Лорета Бађо, саветник за културу општине Удине- Фабрицио Ћиглот, као и представници свештенства, удружења и председник Савеза Срба у Италији, Душан Алексић.

   ГК Стојиљковић је одржала и званични састанак са свим присутним представницима српских удружења где се разговарало о планираним активностима и договорено је да се овакви састанци одржавају најмање једном у три месеца.

      Генерални конзул И.Стојиљковић је након тога имала састанак са почасним конзулом Р.Србије, Лоретом Бађо, којој се захвалила на искреном и истрајном залагању да њена земља преиспита одлуку о признавању ЈПН КиМ, као и свим активностима које чини у корист Р.Србије.