Printer Friendly Version Generalni konzul Ivana Stojiljković otvorila prvi interaktivni koncert muzičkih akademija Srbije i Italije @ 22 February 2019 11:15 AM

21.02.2019.godine

        U četvrtak, 21.02.2019.godine od 20 časova, održan je prvi interaktivni koncert (po sistemu „LOLA“) između Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i Konzervatorijuma „Tartini“ u Trstu.

       Zahvaljujući ovom sistemu, koncert je, istovremenim obraćanjem srpskoj i italijanskoj publici, otvorila generalni konzul Ivana Stojiljković zahvalivši se na čvrstoj i uspešnoj saradnji i italijanskoj podršci, kako srpskim studentima koji studiraju na tršćanskom Konzervatorijumu, tako i podršci i donacijama koje ulažu u Srbiju saradnjom kroz brojne projekte u oblasti muzičkog obrazovanja.

       Ovaj koncert je označio i obeležavanje 80 godina postojanja Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu kao i pokretanje kreditne linije kojom će Italija finansirati brojne najavljene projekte između ove dve muzičke akademije.

       Publika je u Trstu i Beogradu istovremeno mogla čuti koncert za violinu i klavir u izvođenju Natalije Mladenović i Qerimaj Kloudennas,a zatim niz tradicionalnih srpskih pesama u izvođenju studenata iz Beograda, sa odseka sa etnomuzikologiju.

      Ispred generalnog konzulata koncertu su prisustvovali I.Stojiljković i Stevo Janković.