Printer Friendly Version ГК Ивана Стојиљковић отворила први интерактивни концерт музичких академија Србије и Италије @ 22 February 2019 11:09 AM

21.02.2019.године

       У четвртак, 21.02.2019.године од 20 часова, одржан је први интерактивни концерт (по систему „ЛОЛА“) између Факултета музичке уметности у Београду и Конзерваторијума „Тартини“ у Трсту.

       Захваљујући овом систему, концерт је, истовременим обраћањем српској и италијанској публици, отворила генерални конзул Ивана Стојиљковић захваливши се на чврстој и успешној сарадњи и италијанској подршци, како српским студентима који студирају на тршћанском Конзерваторијуму, тако и подршци и донацијама које улажу у Србију сарадњом кроз бројне пројекте у области музичког образовања.

       Овај концерт је означио и обележавање 80 година постојања Факултета музичке уметности у Београду као и покретање кредитне линије којом ће Италија финансирати бројне најављене пројекте између ове две музичке академије.

       Публика је у Трсту и Београду истовремено могла чути концерт за виолину и клавир у извођењу Наталије Младеновић и Qerimaj Kloudennas,а затим низ традиционалних српских песама у извођењу студената из Београда, са одсека са етномузикологију.

 

      Испред генералног конзулата концерту су присуствовали Ивана Стојиљковић и Стево Јанковић.