Printer Friendly Version Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Републике Индонезије, носиоце обичних пасоша @ 15 October 2017 09:33 AM

Обавештавамо вас да је Влада Р. Србије, на седници одржаној 6. октобра 2017. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Индонезије, носиоце обичних пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Републике Србије, најдуже до 30 дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из члана 11. Закона о странцима. Ова одкула ступа на снагу и почиње да се примењује 14.10.2017. године.

Држављани Р. Индонезије, носиоцио обичних пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Р. Србије у периоду који је дужи од 30 дана, или да се школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Р. Србије. У колико желе да уђу у Р. Србију, а већ су боравили 30 дана без визе, од дана уласка у Р. Србију у периоду од годину дана, у складу са Одлуком Владе, за следећи улазак у Р. Србију треба да поднесу захтев за визу.