| |     ћирилица | english  
Naslovna
Upis u MKR u R. Srbiji lica kojima su izvodi iz MKR izdati od strane bivših republika SFRJ - obaveštenje

Obaveštavamo sve državljane R. Srbije koji su rođeni na teritoriji bivših republika SFRJ, a koji u prethodnom periodu nisu pokrenuli postupak za upis u matične knjige R. Srbije, da bez odlaganja pokrenu odgovarajuće upravne postupke iz nadležnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i regulišu obavezu upisa u MKR u R. Srbiji.

Državljani R. Srbije rođeni na teritoriji neke od bivših republika SFRJ mogli su da prilikom podnošenja zahteva za izdavanje biometrijskog pasoša, u nekom od diplomatsko-konzularnih predstavnišrava R Srbije, prilože i izvod iz matične knjige rođenih (ne stariji od godinu dana) koji je izdat od strane nadležnihi organa neke od bivših republika SFRJ, ali uz obavezu da prilikom prvog dolaska u zemlju izvrše upis u matične knjige R. Srbije.

Imajući u vidu da se tokom 2018-2019. godine, očekuje povećan broj zahteva građana za zamenu biomentrijskog pasoša R. Srbije usled isteka roka važenja prethodnog, podsećamo da Propisi u oblasti izdavanja biometrijskih dokumenata predviđaju obavezu svih građana, rođenih na teritoriji neke od bivših republika SFRJ, obavezno izvrše upis u matične knjige R. Srbije. 

Molimo da građani imaju u vidu da ukoliko ne postupe po navedenom, nadležne policijske uprave MUP-a R. Srbije koje budu rešavale po zahtevima za izdavanje putnih isprava naših državljana podnetih u DKP-ima, zahtevaće dopunu zahteva ažurnim podacima o upisu u matične knjige R. Srbije.

Napominjemo da je upis u MKR R. Srbije neophodan u cilju jednoobraznog popunjavanja Centralnog registra koji se vodi u R. Srbiji, na osnovu javnih isprava R. Srbije (u konkretnom slučaju - izvod iz matične knjige rođenih R. Srbije).

 


Verzija za štampu
Konzularne usluge
GENERALNI KONZULAT REPUBLIKE SRBIJE U TRSTU
Odluka o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore
ZAKAZIVANJE TERMINA ZA PRUŽANJE KONZULARNIH USLUGA
Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре
Konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore
Procedura prilikom gubitka pasoša
KONZULARNE USLUGE
IZDAVANJE STUDENTSKIH POTVRDA
URAĐENE BIOMETRIJSKE PUTNE ISPRAVE
Sprovodnica
Solemnizacija - ovlašćenje
Zaključenje i prijava braka
Prijava rođenja deteta
Putni list
Podnošenje zahteva za izdavanje BIOMETRIJSKOG PASOŠA
Odluka o ukidanju viza za državljane Federacije SV.Kits i Nevis i Republike Palau
Upis u MKR u R. Srbiji lica kojima su izvodi iz MKR izdati od strane bivših republika SFRJ - obaveštenje
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane IR Iran, nosioce običnih pasoša
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Republike Indije, nosioce običnih pasoša
Konzularna nadležnost
Putne isprave
Ulazak u Srbiju - vize
Carina
Državljanstvo
Statusna pitanja
Overa dokumenata
Vojna obaveza
Druge konzularne usluge
Putovanja građana Srbije u inostranstvo
Cenovnik konzularnih usluga
Formulari
Praznici